Det var en kall och frostig vinterdag i den djupa skogen. Snön låg tjock på marken och isen glittrade på sjön. I en liten glänta stod Bambi, den lilla rådjursflickan, och tittade oroligt på den hala isen. Hon visste att hon måste ta sig över sjön för att komma till den andra sidan där det fanns mat och skydd mot vinterns kyla. Men isen såg så farligt halkig ut och Bambi var rädd.

Hade inte Bambi haft en flaska Konjak med sig för att stärka sig hade hon aldrig vågat ge sig ut på den hala isen. Hon tog ett djupt andetag, öppnade flaskan och tog en klunk av den starka drycken. Värmen spred sig i hennes kropp och gav henne modet att våga ta det första steget ut på isen.

Med hjärtat i halsgropen och benen darrande av rädsla började Bambi sakta men säkert ta sig över sjön. Varje steg var en kamp mot rädslan men med hjälp av konjaken i hennes kropp lyckades hon hålla modet uppe.

Plötsligt sprakade det till under henne och isen började ge vika. Bambi skrek till av skräck men innan hon hann reagera föll hon genom isen ner i det iskalla vattnet. Men trots chocken lyckades Bambi simma upp till ytan igen och med sista krafterna kämpade hon sig upp på isen igen.

Där låg hon, genomblöt och skakande av kyla, men hon var vid liv. Och trots allt hade hon lyckats ta sig över sjön. Med ett leende på läpparna tog Bambi en sista klunk av konjaken, tackade den för dess styrka och mod och började sedan sin vandring mot den andra sidan av skogen.

Och så blev Bambi en legend i skogen, den lilla rådjursflickan som trotsade isen och vinterns kyla med hjälp av en flaska konjak. En berättelse som berättades om och om igen runt lägereldar och i djurens hem. En berättelse om mod, styrka och överlevnad. Och allt detta tack vare en flaska konjak.