I den djupaste delen av den afrikanska djungeln, där solens strålar knappt når marken och det enda ljudet är det ständiga ekot av vilda djur, hände en händelse som skakade hela djungelns invånare. Det var här, i denna orörda vildmark, som Tarzan, kungen av djungeln, uttalade sina sista ord innan han föll till marken och bröt nacken. Hans sista ord var: ”Vem fan såpade lianen?”

För att förstå denna tragiska händelse måste vi först förstå Tarzans liv och hans relation till djungeln. Tarzan var inte bara en man, han var en symbol för frihet och styrka. Han var en bro mellan människor och djur, mellan civilisationen och vildmarken. Han levde sitt liv i harmoni med naturen, klättrade i träd med samma lätthet som vi går på marken.

Men den dagen, den ödesdigra dagen då Tarzan föll från lianen, var allt annat än harmoniskt. Det var en dag fylld med förvirring och misstänksamhet. Varför skulle någon vilja skada Tarzan? Och vem kunde ha gjort det?

Enligt vittnesmål från de andra djuren i djungeln hade Tarzan varit på väg att korsa en flod genom att svinga sig över den med hjälp av en lian när olyckan inträffade. Men när han grep tag i lianen gled hans hand av och han föll till marken. Hans sista ord, ”Vem fan såpade lianen?”, ekade genom djungeln.

Forskare och detektiver har sedan dess granskat händelsen noggrant. De har undersökt lianen, platsen för fallet och intervjuat alla som var närvarande vid händelsen. Men trots deras ansträngningar har de inte kunnat hitta några konkreta bevis som pekar på en skyldig.

Vissa tror att det var ett olycksfall, att Tarzan helt enkelt tappade greppet om lianen. Andra tror att det var ett mordförsök, att någon med avsikt hade smort in lianen med något halt för att få Tarzan att falla. Men vem skulle vilja skada Tarzan? Och varför?

Dessa frågor förblir obesvarade. Men en sak är säker: Tarzans sista ord kommer alltid att påminna oss om den tragiska dagen då djungelns kung föll från sin tron. Och kanske, bara kanske, kommer vi en dag att få veta sanningen bakom dessa mystiska ord: ”Vem fan såpade lianen?”