I den gamla berättelsen om David och Goliat, har vi alla hört om hur den lille David, med hjälp av sin slunga och en enda sten, besegrade den gigantiska Goliat. Men vad om jag berättade för er att det inte var hela sanningen? Vad om jag berättade att David, när han stod öga mot öga med Goliat, insåg att hans lilla slunga inte skulle kunna fälla denna jätte?

Ja, mina damer och herrar, det är sant. David hade en reservplan. En plan så djärv, så otrolig att den skulle kunna skaka om hela vår förståelse av denna historiska händelse. David tänkte kittla ihjäl Goliat!

Ni kanske undrar hur David kunde komma på en sådan plan. Svaret ligger i hans noggranna forskning och spionage. Han hade kartlagt Goliats släkt i flera år och upptäckt en genetisk avvikelse som han kunde utnyttja – Goliats släkt var dödligt känsliga för att bli kittlade under en period längre än två minuter i sträck.

Men hur skulle David kunna komma tillräckligt nära Goliat för att kittla honom i mer än två minuter? Det var här Davids genialitet verkligen kom fram. Han visste att han inte kunde närma sig Goliat direkt utan att riskera att bli krossad av jättens enorma styrka. Så han kom på en plan.

David utnyttjade sin lilla storlek och snabbhet för att undvika Goliats attacker, samtidigt som han försökte komma tillräckligt nära för att kittla honom. Han rörde sig snabbt och smidigt, alltid på vakt för Goliats enorma händer. Och till slut, efter flera minuter av intensivt undvikande och kittlande, lyckades David.

Goliat föll till marken, skrattande hysteriskt och oförmögen att försvara sig. David fortsatte att kittla honom tills jätten slutligen inte kunde andas längre. Och så var det, den lilla David hade besegrat den stora Goliat, inte med en sten och en slunga, utan med sin snabbhet, sin list och sin kunskap om Goliats svaghet.

Så nästa gång ni hör berättelsen om David och Goliat, kom ihåg den verkliga historien. Kom ihåg Davids mod, hans list och hans vilja att använda alla medel för att besegra sin fiende. Och kom ihåg att ibland kan det mest osannolika vapnet vara det mest effektiva.