Det var en gång tre bockar som gick under namnet Bruse. De var kända i hela byn för sina starka horn och deras äventyrliga natur. De var inte bara bockar, de var bröder, och de delade allt från mat till hemligheter. Men det fanns en sak som de älskade mer än något annat – öl.

Varje kväll, efter en lång dag av betande och lek, skulle de tre bockarna Bruse gå till sin lokala pub för att njuta av en kall öl. Men en kväll, när de tog sina första klunkar av den gyllene drycken, gjorde de en chockerande upptäckt. Ölen smakade inte som den brukade. Den hade en konstig eftersmak, nästan som diskvatten.

”Vad i hela friden är det här?” utbrast den äldsta bocken Bruse, hans ansikte vridet i avsmak.

”Det smakar ju som diskvatten!” svarade den mellanste bocken Bruse, hans röst fylld med förvåning.

Den yngsta bocken Bruse, som alltid var den mest tystlåtna av de tre, nickade bara i samtycke.

De tre bockarna Bruse kunde inte tro vad de just hade upplevt. De hade sett fram emot sin kvällsöl hela dagen, och nu var deras favoritdryck förstörd. De blev så arga att de bestämde sig för att göra något åt saken.

Med ett gemensamt vrål sprang de upp från sina stolar och började slå sönder hela inredningen. Bord och stolar flög genom luften, glas krossades och ölflaskor sprutade ut sitt innehåll över hela golvet. Pubägaren och de andra gästerna tittade på i skräck när de tre bockarna Bruse förvandlade deras älskade pub till ett kaos.

När allt var över stod de tre bockarna Bruse mitt i röran, deras horn glänste i det svaga ljuset från den enda lampan som fortfarande hängde i taket. De var andfådda men nöjda. De hade gjort sin punkt.

Från den dagen serverades aldrig dålig öl på den lokala puben igen. Och de tre bockarna Bruse blev kända som hjältar, inte bara för deras starka horn och äventyrliga natur, men också för deras passion för god öl.