Vi behöver en levande bygd och då ska den även innehålla en Lanthandel! Så resonerade ägaren av Grimslövs Lanthandel i Småland, Benny Johnsson. Försäljningen hade gått sämre och sämre för alla åkte in till stan och storhandlade, småhandlade eller va fan som helst… omsättningen hade gått ner DRAMATISKT… och detta krävde DRAMATISKA åtgärder…

Benny var en man av handling. Han visste att för att rädda sin lanthandel, behövde han göra något extraordinärt, något som skulle få folk att titta upp från sina smartphones och se värdet i hans lilla butik. Så han kläckte en plan. En plan så galen att den kanske bara skulle fungera.

Benny bestämde sig för att hoppa från ett flygplan på 3000 meters höjd utan fallskärm… för att landa i ett vattenfyllt badkar på lanthandelns parkering. Det var en plan som krävde mod, precision och en hel del tur. Men Benny var fast besluten. Han skulle visa bygden att han var beredd att riskera allt för sin lanthandel.

Planeringen tog veckor. Benny studerade vindförhållanden, lärde sig om terminalhastighet och konsulterade med experter inom fallskärmshoppning. Han köpte det största badkaret han kunde hitta och fyllde det med vatten på lanthandelns parkering. Och han berättade för alla som ville lyssna om sin plan.

Nyheter om Bennys plan spred sig snabbt. Folk från hela bygden och även från staden började komma till lanthandeln för att se den modiga mannen som var beredd att riskera sitt liv för sin butik. Och medan de var där, började de handla. Omsättningen började sakta men säkert öka.

Dagen för hoppet kom. Benny klädde sig i sina finaste kläder och klättrade ombord på flygplanet. Han kände en blandning av rädsla och spänning när han såg ner på den lilla pricken som var hans badkar 3000 meter nedanför.

Och sedan hoppade han.

Fallet kändes som en evighet. Vinden ven i hans öron och marken kom närmare och närmare. Men Benny höll ögonen fixerade på badkaret. Han styrde sin kropp mot det med all den skicklighet och precision han hade lärt sig under sina veckor av träning.

Och sedan, med ett enormt plask, landade han i badkaret.

Folket jublade. Benny hade gjort det! Han hade hoppat från ett flygplan utan fallskärm och överlevt! Och viktigast av allt, han hade räddat sin lanthandel.

Från den dagen blev Grimslövs Lanthandel en symbol för bygdens styrka och beslutsamhet. Och Benny blev en hjälte, en man som visade att ingenting är omöjligt om man är beredd att riskera allt.

Och så, trots alla odds, lyckades Benny Johnsson med sitt modiga stunt och fick kunderna att återvända till hans lanthandel i Grimslöv. Han visade att en levande bygd behöver mer än bara en lanthandel – den behöver människor som bryr sig tillräckligt för att kämpa för den.