I en värld där alla förväntade sig att USA, Ryssland eller kanske till och med Kina skulle bli det första landet att etablera en koloni på Mars, har en oväntad spelare tagit hem priset. Madagaskar, en östat i Indiska oceanen, har chockat världen genom att bli det första landet att etablera en koloni på den röda planeten.

Trump är förbannad. Putin är förbannad. Musk är förbannad. Arne Johansson är förbannad. Nästan alla är förbannade. Hur kunde detta ske? Hur kunde Madagaskar, ett land som många inte ens kan peka ut på en karta, bli det första att etablera en koloni på Mars?

Det började med ett hemligt projekt som lanserades av Madagaskars regering. Medan resten av världen var upptagen med sina egna rymdprogram, arbetade Madagaskar tyst och metodiskt mot sitt mål. De investerade tungt i vetenskap och teknologi, utbildade sina egna astronauter och byggde sin egen rymdfarkost.

När resten av världen fick reda på Madagaskars planer var det redan för sent. De hade redan skickat sin första besättning till Mars och etablerat den första mänskliga kolonin där.

Världsledarna är nu rasande över att de har blivit slagna på mållinjen av ett land som de tidigare hade ignorerat. Trumps Truth-flöde är fyllt med ilska och förvirring. Putin har uttryckt sitt missnöje på det mest ryska sättet möjligt – genom att dricka vodka och skjuta på en bild av Mars. Musk, som länge har drömt om att göra Mars till en andra hem för mänskligheten, är förkrossad.

Och Arne Johansson? Han är bara en vanlig svensk medborgare, men hans ilska representerar känslorna hos miljontals människor runt om i världen som inte kan förstå hur deras länder kunde bli slagna av Madagaskar.

Men trots all ilska och förvirring, finns det också en känsla av beundran. Madagaskar, ett land som tidigare var mest känt för sina lemurer och unika ekosystem, har visat världen att även de små kan drömma stort. De har visat att det inte spelar någon roll hur stor eller liten du är – allt som krävs är beslutsamhet, hårt arbete och en vilja att nå stjärnorna.

Så medan resten av världen fortsätter att vara förbannad, firar Madagaskar. De har gjort det otänkbara. De har etablerat ”Madagaskar på Mars”. Och i processen har de förändrat spelreglerna för rymdkapplöpningen för alltid.