I en värld där verkligheten och fantasin smälter samman, där det otänkbara blir tänkbart och det omöjliga blir möjligt, finner vi vår hjältinna, Alice i Underlandet. Hon är en ung kvinna med en oändlig törst för äventyr… och starköl.

En dag, till hennes stora förtvivlan, upptäcker hon att hennes förråd av starköl är helt tomt. Detta skulle inte vara ett problem om det inte vore för att Systembolaget, den enda källan till starköl i hela Underlandet, har stängt för dagen. Men Alice är inte typen som ger upp så lätt. Hon bestämmer sig för att ta saken i egna händer och söka efter starköl någon annanstans.

Hennes sökande leder henne till Plåtnicklas hus. Plåtnicklas är en gammal vän till Alice och känd i Underlandet för sitt stora lager av drycker av alla slag. Med hopp i hjärtat knackar hon på hans dörr.

När dörren öppnas ser hon Plåtnicklas stå där med flera stora flaskor fulla med dryck i famnen. Hans ansikte lyser upp när han ser Alice och han välkomnar henne in med öppna armar.

”Alice! Vad trevligt att se dig! Kom in, kom in!” säger han glatt.

Alice kan knappt tro sina ögon när hon ser alla de flaskor som Plåtnicklas håller i sina armar. Hon kan knappt vänta på att få smaka på något av det starka som han har att erbjuda.

Men Plåtnicklas är inte bara generös med sina drycker, han är också en stor berättare. Medan Alice njuter av sitt starköl, berättar han historier om Underlandets äventyr och mysterier, vilket bara ökar hennes törst efter mer.

Så, trots att Systembolaget var stängt och hennes eget förråd av starköl var tomt, lyckades Alice i Underlandet hitta en källa till starköl och goda historier hos sin vän Plåtnicklas. Och så fortsätter hennes äventyr i Underlandet, alltid på jakt efter mer starköl och spännande berättelser.