Askungen var en vacker och godhjärtad flicka, men hennes styvmor och styvsystrar behandlade henne illa. De tvingade henne att göra allt det tunga hushållsarbetet och behandlade henne som en tjänare. Trots detta förblev Askungen alltid snäll och tålmodig, drömmande om en bättre framtid.

En dag kom ett bud från kungens slott. Kungen skulle hålla en underbar bal på Julafton, och alla unga kvinnor i riket var inbjudna. Askungen blev överlycklig vid tanken på att få gå på balen, men hennes styvmor skrattade bara åt henne.

”Du? På kungens bal?” sa hon med ett grymt leende. ”Ingen vill se en smutsig liten tjänare där.”

Trots detta vägrade Askungen att ge upp hoppet. Hon arbetade hårt för att sy sin egen klänning, men när den var klar rev hennes styvsystrar den i stycken.

På kvällen för balen satt Askungen ensam i köket, gråtande över sin förstörda klänning och krossade drömmar. Men då dök plötsligt en god fe upp. Med ett svep av sin trollstav förvandlade hon Askungens trasiga klänning till en glittrande balklänning och gav henne ett par glas-skor.

Men när Askungen kom till slottet, stoppades hon av vakterna. De sa att hon inte var inbjuden och att hon inte kunde komma in. Askungen var förkrossad. Hon hade drömt om denna natt i så lång tid, och nu var allt förstört.

I sin förtvivlan vände sig Askungen till den enda trösten hon kunde tänka på – alkohol. Hon drack sig dyngfull, försökte dränka sin sorg och besvikelse. Men ju mer hon drack, desto värre blev hennes tillstånd.

Till slut hittades hon av en vänlig gammal man som hjälpte henne hem. Han sa till henne att även om livet ibland kan vara hårt och orättvist, finns det alltid hopp. Man måste bara fortsätta att tro på sig själv och sina drömmar.

Askungen tog till sig hans ord och bestämde sig för att aldrig ge upp. Trots allt som hade hänt, vägrade hon att låta sin styvmor och styvsystrar bryta ner henne. Istället valde hon att tro på sig själv och sin förmåga att skapa ett bättre liv.

Och så, trots allt, slutade Askungens historia inte i sorg och besvikelse. Istället blev det en berättelse om hopp och mod, om en ung flickas beslutsamhet att övervinna motgångar och skapa sin egen ljusa framtid.