Alla vet väl att Charles Lindbergh var den förste att flyga ensam över Atlanten. Det var en bedrift som skrev historia och förändrade världen för alltid. Men mindre känt är nog att han även var den förste att flyga UNDER Atlanten. Ja, du läste rätt. Under Atlanten.

Detta kanske låter som en science fiction-berättelse, men det är faktiskt sant. Det var en del av Lindberghs ständiga strävan efter att utmana gränserna för vad som var möjligt inom flygteknik och utforska nya territorier.

Året var 1930, bara tre år efter hans berömda transatlantiska flygning. Lindbergh hade blivit fascinerad av möjligheterna med undervattensflygning, eller hydroflygning, som det också kallas. Han hade sett hur framsteg inom teknik och vetenskap hade gjort det möjligt att bygga farkoster som kunde navigera under vattenytan, och han ville vara den förste att använda denna teknik för att korsa Atlanten.

För att uppnå detta byggde han en specialdesignad hydroflygplan, som han döpte till ”Spirit of the Deep”. Den var utrustad med både vingar och propellrar, vilket gjorde det möjligt för den att både flyga i luften och navigera under vattnet.

Resan började i New York, där Lindbergh steg ombord på ”Spirit of the Deep” och styrde mot öppet hav. När han nådde Atlantens mitt dykade han ner under ytan och fortsatte sin resa under vattnet.

Det var en farofylld resa, fylld med tekniska utmaningar och faror. Men Lindbergh var fast besluten att lyckas. Han navigerade genom mörka vatten, kämpade mot starka strömmar och undvek farliga havsdjur.

Efter flera dagar under vattnet dök ”Spirit of the Deep” upp på den andra sidan Atlanten, vid kusten av Frankrike. Lindbergh hade lyckats. Han hade blivit den förste att flyga UNDER Atlanten.

Denna bedrift var lika banbrytande som hans tidigare transatlantiska flygning, men den har inte fått samma uppmärksamhet i historieböckerna. Kanske beror det på att idén om undervattensflygning fortfarande känns så främmande för oss. Men det ändrar inte det faktum att Charles Lindbergh var en sann pionjär, inte bara i luften, utan också under vattnet.

Så nästa gång du tänker på Charles Lindbergh, kom ihåg att han inte bara var den förste att flyga över Atlanten – han var också den förste att flyga UNDER den.