Utanför staden Ankeborg bodde det en gammal dam vid namn Farmor Anka. Hon var känd för sin gamla hatt och sina glasögon, vilka hon alltid bar oavsett väder eller tid på dygnet. Men det var inte bara hennes klädsel som gjorde henne till en karaktär i byn. Det var också hennes förmåga att alltid hamna i trubbel.

En dag, när solen stod högt på himlen och fåglarna kvittrade glatt, bestämde sig Famor Anka för att hon behövde bensin till sin gamla bil. Men det fanns ett problem – hon hade inte råd att köpa egen bensin. Så vad gjorde hon? Jo, hon bestämde sig för att slangar bensin ur en av grannarnas bilar.

Med sin gamla hatt på huvudet och sina glasögon på näsan smög hon fram till bilen, tog fram en slang och började suga ut bensinen. Men precis när hon trodde att ingen skulle märka vad hon höll på med, fick bilägaren syn på henne.

Bilägaren, en stor och stark man vid namn Johan, kom springande från sitt hus med ett ursinnigt uttryck i ansiktet. ”Farmor Anka!” skrek han. ”Vad tror du att du håller på med?”

Farmor Anka blev så rädd att hon tappade slangen och bensinen började spruta ut över marken. Hon försökte snabbt stoppa läckan, men det var för sent. Johan var redan framme vid bilen och tog tag i Farmor Anka.

”Du lovar att aldrig göra så här igen, förstår du?” sa han med en sträng röst. Farmor Anka nickade snabbt och lovade att hon aldrig skulle slangar bensin igen.

Och så var det. Trots hennes gamla hatt och glasögon, trots hennes förmåga att alltid hamna i trubbel, lärde Farmor Anka sig en viktig läxa den dagen. Och byborna kunde återigen känna sig trygga med sina bilar.

Men vem vet? Kanske kommer Famor Anka på något nytt bus nästa gång hon behöver bensin. För trots allt, hon är ju Gamla trötta Farmor Anka, och hon har alltid en plan i bakfickan.