En gång i tiden, i det avlägsna 1700-talets Sverige, regerade en kung vid namn Gustav III. Han var en man av stor styrka och ännu större mod, men även han var inte immun mot farorna som följde med att vara kung. En natt, under den berömda Maskeradbalen, hände det otänkbara – ett attentatsförsök riktades mot honom. Men Gustav III överlevde mirakulöst denna skrämmande händelse.

Det var en kväll fylld med festligheter och glädje, men under ytan lurade dödlig fara. Maskeradbalen var i full gång när en maskerad figur smög sig fram genom folkmassan och riktade ett vapen mot kungen. Men ödet hade andra planer för Gustav III den kvällen. Han överlevde mirakulöst attentatsförsöket, trots att alla odds var emot honom.

Efter denna skrämmande händelse insåg Gustav III att det var livsfarligt att vara kung. Han visste att han inte kunde fortsätta leva sitt liv i konstant rädsla för nästa attentatsförsök. Så han fattade ett modigt beslut – han skulle lämna Sverige och starta ett nytt liv någon annanstans.

Med hjälp av sina mest betrodda rådgivare lyckades Gustav III bli utsmugglad från Sverige till Turkiet. Där, långt borta från de politiska intriger och faror som följde med att vara kung, startade han en ny karriär som jordgubbsförsäljare.

Det var en stor förändring för Gustav III, men han anpassade sig snabbt till sitt nya liv. Han älskade att sälja jordgubbar, och hans affär blomstrade. Folk från hela Turkiet kom för att köpa hans söta, saftiga jordgubbar. Och även om han ibland saknade sitt gamla liv som kung, visste Gustav III att han hade gjort rätt val.

Så här slutar historien om Gustav III – inte med en tragisk död på en maskeradbal, utan med en ny början i ett främmande land. Han överlevde mirakulöst ett attentatsförsök och insåg att det var livsfarligt att vara kung. Men istället för att låta rädslan styra hans liv, valde Gustav III att starta om på nytt – som en framgångsrik jordgubbsförsäljare i Turkiet.