Hans och Greta är två små barn som bor med sin mamma och pappa i en liten stuga vid skogens kant. En dag bestämmer de sig för att gå på äventyr i skogen. De går djupare och djupare in i skogen, tills de till slut kommer fram till ett hus som ser ut att vara gjort av pepparkakor. Det är här vår berättelse börjar.

Hans och Greta står framför pepparkakshuset, deras ögon vidgas av förvåning och deras magar knorrar av hunger. De kan inte tro sina ögon. Ett helt hus gjort av sötsaker! De knackar försiktigt på dörren, osäkra på vad som väntar dem inuti.

Dörren öppnas långsamt och framför dem står en gammal kvinna. Men det är inte vilken gammal kvinna som helst, det är en elak häxa! Hon ser på dem med glittrande ögon och frågar vad de vill.

Hans och Greta blir så rädda att de gör i byxorna. De har aldrig sett något så skrämmande förut. De ropar efter sin mamma, men hon är långt borta, hemma i deras lilla stuga vid skogens kant.

Men trots sin rädsla, bestämmer Hans och Greta sig för att inte ge upp. De vet att de måste hitta ett sätt att besegra häxan och komma hem till sin mamma igen.

Så även om denna del av berättelsen slutar med rädsla, fortsätter Hans och Gretas äventyr. De lär sig att mod inte handlar om att vara orädd, utan om att stå upp för sig själv även när man är rädd. Och det, mina vänner, är en mycket viktig lärdom som vi alla kan ta med oss från Hans och Gretas berättelse.