Joakim Von Anka, den legendariska och giriga ankan, får inte som han vill denna gången. Han är känd för sin oändliga förmögenhet och sitt ständiga sökande efter mer. Men denna gång handlar det inte om pengar. Nej, denna gång handlar det om något mycket mer personligt.

Joakim blev lovad att få vara med och gruppkopulera tillsammans med Kalle, Kajsa och Långben. En chans att släppa loss, att glömma bort sin girighet för en stund och bara vara en del av gänget. Men de tre figurerna gav honom fel datum. De ville vara ifred för den gamle ankan, utan hans giriga blickar och ständiga krav.

När Joakim får reda på detta blir han rasande. Han känner sig lurad, sviken av sina vänner. Han svär på att han ska hämnas, att han ska peppra de tre turturduvorna fulla med hagel varthän han hitta dom.

Och så börjar jakten. Joakim beväpnar sig med sin gamla hagelbössa och ger sig ut i Ankeborgs gator. Han letar överallt – i parken, vid dammen, i de mörka gränderna. Men Kalle, Kajsa och Långben är listiga. De vet att Joakim är ute efter dem och gör allt de kan för att undvika honom.

Men Joakim ger inte upp så lätt. Han är fast besluten att få sin hämnd, att visa dem att man inte lurar Joakim Von Anka och kommer undan med det. Han söker dag och natt, i regn och solsken, tills han till slut hittar dem.

Och då händer det. Joakim höjer sin hagelbössa, siktar och… missar. Kalle, Kajsa och Långben flyr i panik, skrattande åt den gamle ankan som inte kan träffa rätt.

Joakim står kvar ensam, besviken och förödmjukad. Han får inte som han vill. Men han är inte besegrad. Han är Joakim Von Anka, den rikaste ankan i världen. Och han kommer att få sin hämnd, oavsett vad det kostar.

Så nästa gång du ser en arg gammal anka med en hagelbössa på Ankeborgs gator, kom ihåg att det är Joakim Von Anka. Och han blir galen om han inte får som han vill.