Det var en gång en kvadrat som hette Ingvar. Ingvar var inte vilken kvadrat som helst, han var en mycket speciell kvadrat. Han hade fyra lika långa sidor, fyra räta vinklar och ett hjärta fullt av drömmar. Men det fanns en dröm som sken starkare än alla andra i hans hjärta – drömmen om att bli en cirkel.

Ja, du hörde rätt. Ingvar, den perfekta kvadraten, ville bli en cirkel. Det kanske låter konstigt för oss, men för Ingvar var det den mest naturliga saken i världen. Han beundrade cirkelns släta kurvor, dess eviga symmetri och dess förmåga att rulla fram utan hinder. Kvadrater kan vara många saker, men de kan definitivt inte rulla.

Varje dag satt Ingvar och tittade på cirkeln som bodde bredvid honom. Cirkeln hette Carl och han var alltid på språng, rullande hit och dit med ett leende på sitt ansikte. Ingvar kunde inte låta bli att känna en viss avundsjuka när han såg Carl rulla iväg.

Men Ingvar var inte typen som gav upp lätt. Han bestämde sig för att göra allt i sin makt för att uppfylla sin dröm. Han började träna varje dag, försökte böja sina hårda kanter och sträcka ut sina sidor. Men oavsett hur mycket han ansträngde sig, förblev han en kvadrat.

Trots detta fortsatte Ingvar att drömma och träna. Han vägrade att ge upp. Och en dag hände det otänkbara – Ingvar började långsamt men säkert att förändras. Hans kanter blev mjukare, hans sidor blev rundare. Och till slut, efter månader av hårt arbete och beslutsamhet, blev Ingvar till en cirkel.

Det var den lyckligaste dagen i Ingvars liv. Han kunde äntligen rulla fram precis som Carl. Men det bästa av allt var att han hade uppnått sin största dröm genom ren viljestyrka och uthållighet.

Så vad är moralen i denna historia? Jo, det är att oavsett hur omöjligt din dröm kan verka, ska du aldrig ge upp. För även en kvadrat kan bli en cirkel om den bara tror på sig själv tillräckligt mycket.

Och om du någonsin känner dig nere, tänk bara på Ingvar – kvadraten som blev en cirkel. Om han kan göra det, så kan du också!