Lilla sjöjungfrun är en mycket speciell karaktär från en saga. Hon är en vacker sjöjungfru som lever under vattnet i ett kungarike fyllt med färgglada fiskar och koraller. Men Lilla sjöjungfrun drömmer om att utforska världen ovanför havsytan, där människorna bor.

En dag bestämmer hon sig för att simma upp till ytan för att se hur livet på land är. Men när hon kommer upp på land, händer något oväntat. Hennes vackra stjärtfena, som hon använder för att simma snabbt och smidigt genom vattnet, försvinner! Istället får hon två ben, precis som människorna. Men det är svårt för henne att gå och röra sig på dessa nya ben.

Här kommer en snäll doktor in i bilden. Doktorn ser att Lilla sjöjungfrun har svårt att gå och bestämmer sig för att hjälpa henne. Han ger henne benproteser, vilket är speciella hjälpmedel som hjälper människor att gå när de har förlorat sina egna ben.

Med dessa nya benproteser kan Lilla sjöjungfrun nu röra sig på land precis som alla andra människor. Hon kan gå, springa och till och med dansa! Trots att hon saknar sin stjärtfena, är hon glad över att kunna uppleva livet på land.

Men även om Lilla sjöjungfrun nu kan leva på land, glömmer hon aldrig sitt hem under vattnet. Hon kommer alltid att vara en sjöjungfru i hjärtat, även om hon har ben som en människa.

Så, det är historien om Lilla sjöjungfrun som tappar sin stjärtfena när hon kommer upp på land och får hjälp av en doktor som ger henne benproteser. Det är en saga om mod, äventyr och att hitta sin plats i världen, oavsett om det är under vattnet eller på land.