Det var en gång ett litet spöke vid namn Laban. Han var inte som andra spöken, för han var inte alls skrämmande. Tvärtom, han var snäll och vänlig, och alla i spökstaden älskade honom. Men en dag år 2001 hände något olyckligt. Laban fastnade i sitt lakan och kunde inte komma loss.

Åren gick och Laban kämpade för att komma loss från sitt lakan. Han drog och slet, men det var som om lakanet hade blivit en del av honom. Han kunde inte längre flyga fritt genom natten, han kunde inte längre leka med sina vänner. Han var fången i sitt eget hem.

Nu är det 2024, och Laban är fortfarande fast i sitt lakan. Hans vänner har försökt hjälpa honom, men ingenting har fungerat. De har till och med försökt klippa loss honom, men lakanet verkar vara ogenomträngligt.

”Hur ska detta gå?” undrar Laban med en suck. Han känner sig hopplös och ensam. Men trots allt vägrar han att ge upp. Han vet att han måste fortsätta kämpa, för hans vänner behöver honom.

En dag får Laban ett brev från en gammal vän, en trollkarl som heter Merlin. Merlin skriver att han har hört om Labans problem och att han tror att han kan hjälpa honom.

Laban blir överlycklig när han läser brevet. Äntligen finns det hopp! Han skriver tillbaka till Merlin och ber honom komma så snart som möjligt.

När Merlin anländer till spökstaden är alla spöken glada att se honom. De hoppas att han kan hjälpa Laban. Merlin går direkt till Laban och undersöker lakanet. Efter en stund ler han och säger: ”Jag tror jag vet vad problemet är.”

Merlin förklarar att lakanet har blivit en del av Laban på grund av hans starka känslor för det. ”Du måste släppa taget om lakanet, Laban,” säger Merlin. ”Du måste acceptera att du kan vara ett spöke utan det.”

Laban tänker på Merlins ord och inser att han har rätt. Han har varit så rädd för att förlora sitt lakan att han inte har insett att han kan vara ett spöke utan det.

Med Merlins hjälp börjar Laban arbeta med att släppa taget om sitt lakan. Det är svårt, men han kämpar på. Och en dag, efter mycket arbete och tårar, lyckas han äntligen komma loss från sitt lakan.

Laban är fri! Han kan flyga igen, han kan leka med sina vänner igen. Han är inte längre fången i sitt eget hem.

Och även om han fortfarande älskar sitt lakan, vet han nu att han inte behöver det för att vara ett spöke. Han är Lilla Spöket Laban, och det är allt som räknas.

Så slutar vår berättelse om Lilla Spöket Laban, spöket som fastnade i sitt lakan. Men hans äventyr är långt ifrån över. För nu när han är fri, vem vet vad som väntar runt hörnet?