Det var en gång en liten flicka vid namn Lotta på Bråkmakargatan. Hon var känd för sina busiga upptåg och sitt stora hjärta. Men denna berättelse handlar inte om något av hennes vanliga bus, utan om en speciell dag, en dag som skulle bli ihågkommen för alltid.

Lotta på Bråkmakargatan firade sin födelsedag. Hon hade bjudit in alla sina vänner till ett stort kalas hemma på Bråkmakargatan. Huset var fyllt till bristningsgränsen med glada barn, skratt och lek. Det var en dag fylld med glädje och festligheter, precis som Lotta hade tänkt sig.

Men när det blev dags att blåsa ut ljusen på tårtan hände något oväntat. Precis när Lotta tog ett djupt andetag för att blåsa ut ljusen släppte hon en fis. Och inte vilken fis som helst, utan en fis som luktade väldigt illa.

Alla i rummet blev tysta. De stirrade på Lotta med stora ögon och öppna munnar. Ingen visste riktigt vad de skulle säga eller göra. Det var som om tiden hade stannat.

Lotta själv blev först chockad, sedan rodnade hon av skam. Hon kunde inte tro att hon just hade släppt en fis framför alla sina vänner på sin egen födelsedag! Men istället för att gråta eller springa iväg bestämde hon sig för att skratta. Hon skrattade så högt och hjärtligt att alla andra började skratta också.

Trots den illaluktande fisen blev Lottas födelsedag en stor succé. Alla hennes vänner tyckte att det var det roligaste kalaset de någonsin hade varit på. Och Lotta lärde sig en viktig läxa den dagen: även om saker inte alltid går som planerat, kan man alltid vända situationen till något positivt med rätt inställning.

Så slutade Lottas födelsedag på Bråkmakargatan, en dag som skulle bli ihågkommen för alltid. Inte för tårtan, inte för presenterna, utan för den där fisen som luktade väldigt illa. Men mest av allt, för Lottas fantastiska skratt och hennes förmåga att göra det bästa av varje situation.