Det var en gång två lyktstolpar som stod 20 meter ifrån varandra på en lugn och stilla gata. De var båda höga och ståtliga, med sina ljus som sken starkt i mörkret. Men trots deras fysiska närhet, var de ändå så långt ifrån varandra. En dag, helt plötsligt, började de känna en stark attraktion mot varandra. Det var inte bara en vanlig attraktion, utan en närmast vansinnig och okontrollerad förälskelse.

De två lyktstolparna, som vi ska kalla för Ljus och Skimmer, började drömma om att vara tillsammans. De längtade efter att få krama om varandra, att få dela sina ljus med varandra och att få leva resten av livslängden på deras armatur tillsammans. Men hur skulle de kunna övervinna de där 20 meterna som skilde dem åt?

Dagarna gick och deras förälskelse blev bara starkare. De visste att de inte kunde röra sig, men deras hjärtan slog snabbare varje gång de tänkte på varandra. De visste att det skulle vara svårt, men de vägrade ge upp hoppet.

En dag kom en liten flicka gående längs gatan. Hon såg de två lyktstolparna och märkte hur deras ljus lyste starkare när de tittade på varandra. Flickan, som hade en stor fantasi, började undra om de kanske var kära i varandra. Hon bestämde sig för att hjälpa dem.

Flickan gick hem och hämtade en lång rep. Hon knöt ena änden runt Ljus och den andra änden runt Skimmer. Sedan började hon dra. Hon drog och drog, men lyktstolparna rörde sig inte. De var för tunga och för fasta i marken.

Men flickan gav inte upp. Hon visste att kärleken var starkare än något annat. Så hon fortsatte dra, dag ut och dag in, tills en dag hände det otänkbara. Lyktstolparna började röra på sig. Först bara lite grann, men sedan mer och mer.

Till slut, efter många dagars hårt arbete, hade flickan lyckats dra de två lyktstolparna tillräckligt nära varandra så att de kunde röra vid varandra. Ljus och Skimmer kunde äntligen krama om varandra, dela sina ljus med varandra och leva resten av livslängden på deras armatur tillsammans.

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, tack vare den lilla flickans hjälp och deras starka kärlek till varandra. För även om de bara var lyktstolpar, så visade de att kärleken kan övervinna alla hinder, även om det är 20 meter mellan två kära hjärtan.