Tarzan, den legendariska karaktären skapad av Edgar Rice Burroughs, är en figur som har fascinerat generationer med sina djärva äventyr i djungeln. Han är känd som ”apornas konung”, en titel som han förtjänade genom sin förmåga att kommunicera med och styra över djungelns invånare. Tarzan är en symbol för frihet, styrka och mod, men hans historia är också fylld med tragedi och sorg.

Det var väldigt sorgligt när Tarzan, apornas konung, skulle svinga sig i en lian men någon hade gnidit in lianen med någon hal smörja så han åkte rakt ner i backen och dog. Denna händelse markerar en tragisk vändpunkt i Tarzans saga. Det är en påminnelse om att även de mest heroiska figurerna kan falla offer för oväntade faror.

Händelsen inträffade under ett av Tarzans många äventyr. Han skulle svinga sig från träd till träd, en aktivitet som han hade utfört otaliga gånger tidigare. Men denna gång var det annorlunda. Någon hade gnidit in lianen med någon hal smörja, vilket gjorde att Tarzan förlorade greppet och föll rakt ner i backen.

Detta ögonblick fångades på bild och blev det sista kända fotot av Tarzan. Bilden visar honom i luften, strax innan han träffar marken. Hans ansiktsuttryck säger allt om den kommande tragedin. Han ser ut som att han vet att det går åt pipsvängen.

När han träffar marken, är det över. Tarzan, apornas konung, är död. Det är en chockerande och sorglig händelse, men det är också en påminnelse om att ingen är immun mot faror, inte ens de mest heroiska bland oss.

Tarzans död lämnade ett stort tomrum i djungeln. Han var inte bara en hjälte, utan också en vän och beskyddare för djungelns invånare. Hans frånvaro kändes av alla, från de minsta insekterna till de största rovdjuren.

Men trots hans tragiska bortgång, lever Tarzans anda vidare. Hans äventyr fortsätter att inspirera och fascinera oss. De påminner oss om vikten av mod, styrka och frihet. Och även om han inte längre finns bland oss, kommer Tarzan alltid att vara apornas konung.