I den djupa, gröna skogen av Sherwood, där solens strålar sällan når marken, där vinden viskar sagor i trädens löv och där varje sten och varje blad har en historia att berätta, där bor vår hjälte – Robin Hood. Men idag är det inte en vanlig dag i Sherwoodskogen. Idag är dagen då Robin Hood ska gifta sig med sin älskade Marion.

Men det finns ett problem. Robin Hood har druckit så mycket av Fader Tucks Trapist att han är nära att missa sitt eget bröllop! Fader Tuck, den godhjärtade munken och en av Robins mest betrodda vänner, hade bryggt en speciell öl för bröllopet. En öl så stark och fyllig att även den mest härdade dryckeskunnige skulle bli yr i huvudet.

Robin, som aldrig kunde motstå en god öl, hade druckit mer än han borde. Nu låg han där, utsträckt på marken under ett stort ekträd, med världen snurrande runt honom. Hans vänner försökte desperat att väcka honom, men allt de fick tillbaka var ett svagt mumlande och ett flin på hans ansikte.

”Robin! Du kan inte missa ditt eget bröllop!” ropade Lille John, men hans ord tycktes bara göra Robin ännu mer sömnig.

Under tiden väntade Marion otåligt vid altaret. Hon visste att Robin var en fri själ, men hon hade aldrig trott att han skulle riskera att missa deras bröllop. Hon tittade på solen som sakta började sjunka ner bakom träden och kände hur hennes hjärta sjönk med den.

Men i Sherwoodskogen ger man aldrig upp. Fader Tuck, Lille John och resten av Robins män arbetade febrilt för att få sin vän på fötter igen. De hällde kallt vatten över honom, skakade honom och till och med försökte locka honom med mer öl, men ingenting verkade fungera.

Till slut, när allt hopp verkade vara ute, öppnade Robin sina ögon. Han såg upp på sina vänner, blinkade några gånger och frågade: ”Är det dags för bröllopet nu?”

Och så, trots allt, lyckades Robin Hood ta sig till sitt eget bröllop. Han var kanske lite vinglig på benen och hans tal kanske inte var det mest sammanhängande, men när han såg in i Marions ögon visste han att han var på rätt plats.

Och så blev det ett bröllop i Sherwoodskogen som ingen någonsin skulle glömma. Trots alla odds hade Robin Hood lyckats övervinna sin baksmälla och gifta sig med sin älskade Marion. Och även om han kanske hade druckit lite för mycket av Fader Tucks Trapist, visste alla att det var just den typen av oförutsägbarhet och äventyrslust som gjorde Robin Hood till den hjälte han var.

Så här slutar vår berättelse om Robin Hood, Fader Tucks Trapist och det mest minnesvärda bröllopet i Sherwoodskogen. Men kom ihåg, i Sherwoodskogen är varje dag ett nytt äventyr och varje sten och varje blad har en ny historia att berätta.