Det var en gång en man vid namn Robin Hood, en hjälte som stal från de rika och gav till de fattiga. Han var känd för sin skicklighet med pilbågen och sin förmåga att alltid hitta rättvisa. Men en dag hamnade han på ett ställe där han aldrig hade tänkt sig att vara – i buken på en valfisk.

”Nu blev det väl ändå fel tänkte Robin Hood där han satt i Valfiskens Buk. Här ska ju Jonah sitta! Och jag ska gifta mig med Marion om en timme! Hur ska jag lösa detta?”

Robin Hood var förvirrad och orolig. Han hade alltid varit den som löste problem, inte den som skapade dem. Men nu satt han fast i buken på en valfisk, långt borta från sin älskade Marion och deras planerade bröllop.

Han började fundera på hur han hamnade här. Han mindes hur han hade försökt rädda en grupp sjömän från ett skeppsvrak, när en enorm valfisk plötsligt dök upp ur havet och slukade honom hel. Nu satt han här, ensam och mörker, utan någon aning om hur han skulle komma ut.

Men trots sin hopplösa situation, vägrade Robin Hood att ge upp. Han visste att Marion väntade på honom, och han tänkte inte svika henne. Med nyfunnen beslutsamhet började han leta efter ett sätt att fly från valfiskens buk.

Efter flera timmars sökande hittade han äntligen något som kunde vara en utväg – en liten öppning högt upp i valfiskens strupe. Med all sin styrka klättrade han upp och lyckades till slut ta sig ut genom valfiskens mun, precis när den öppnade den för att få luft.

När Robin Hood äntligen kom ut ur valfiskens buk, var han blöt, trött och lukten av fisk hängde tungt över honom. Men han var fri, och det var allt som räknade. Han simmade tillbaka till land, där Marion väntade på honom med tårar i ögonen.

”Jag trodde jag hade förlorat dig,” sa hon och kastade sig i hans armar. ”Jag var rädd att jag aldrig skulle se dig igen.”

Robin Hood log mot henne och svarade: ”Jag lovar dig, Marion, ingenting i världen kan hålla mig borta från dig. Inte ens en valfisk.”

Och så blev det bröllop den dagen, trots allt. Det kanske inte var det bröllop de hade planerat, men det var ett bröllop fyllt med kärlek och glädje. Och för Robin Hood och Marion, var det allt som räknades.