En gång i tiden, i en värld full av mystik och magi, levde en ung flicka vid namn Rödluvan. Hon var känd för sin strålande röda kappa och sitt modiga hjärta. Men en dag skulle hennes liv förändras för alltid.

Rödluvan var på väg med en matkorg till sin sjuka mormor, fylld till brädden med läckra godsaker och helande örter. Men ödet hade andra planer. I stället för att följa den välkända stigen genom skogen, gick Rödluvan vilse. Hon hamnade utanför den skrämmande Dödskallegrottan, ett ställe som alla i byn visste var fyllt med faror.

Men Rödluvan var inte rädd. Hon var modigare än de flesta och bestämde sig för att gå in i grottan. Där inne blev hon inbjuden av ingen mindre än Fantomen själv! Han lovade att visa henne vägen till hennes mormor senare, men först skulle de ha en liten fest.

Festen var som inget Rödluvan någonsin hade upplevt tidigare. Det var musik, dans och skratt överallt. Och mitt i all denna glädje, träffade hon Guran – Fantomens trofaste vän och rådgivare. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Rödluvan och Guran blev snabbt oskiljaktiga. De delade allt från hemligheter till skratt och snart nog, utbytte de löften om evig kärlek. De gifte sig i en vacker ceremoni i Dödskallegrottan, med Fantomen som deras vittne.

Men mitt i all denna lycka, glömdes mormor bort. Den stackars gamla damen väntade och väntade på sin älskade Rödluvan, men hon kom aldrig. Till slut dog mormor av svält, ensam och övergiven.

Detta är berättelsen om Rödluvan – en berättelse om kärlek, äventyr och förlust. Men mest av allt, är det en påminnelse om att vi aldrig får glömma de som älskar oss mest. För även om livet kan vara fullt av överraskningar och oväntade vändningar, är det viktigt att vi alltid kommer ihåg de som står oss närmast.