Här är den SANNA historien om Nils Holgersson… en historia som kommer att skaka om dina föreställningar och förändra allt du trodde du visste om denna klassiska svenska saga.

Nils Holgersson, den lilla pojken som blev förvandlad till en tomte av en hemlighetsfull dvärg, är känd över hela världen för sin fantastiska resa över Sverige på ryggen av sin trogna vän, Gåsen. Men vad om jag berättade att det inte var Gåsen som bar Nils på hans äventyr? Vad om jag berättade att det var en Uggla?

Ja, du hörde rätt. Gåsen, den stolta och majestätiska fågeln som vi alla har kommit att älska, fick influensan precis när de skulle genomföra sin flygning över hela Sverige. Det var en katastrof av episka proportioner. Nils stod där, liten och förtvivlad, med hela Sverige framför honom och ingen väg att ta sig fram.

Men Nils var inte typen att ge upp så lätt. Han visste att han behövde hitta en ersättare för Gåsen – och snabbt. Och det var då han såg Ugglan.

Ugglan var inte lika stor eller stark som Gåsen, men den var smart och snabb. Nils visste att det skulle bli en utmaning, men han hade inget annat val. Han klättrade upp på Ugglans rygg och de började sin resa.

Men saker och ting gick åt helvete fullständigt. Ugglan var inte van vid att bära en passagerare och hade svårt att hålla balansen. De kraschade in i träd, föll ner i sjöar och blev jagade av rovfåglar. Det var en mardröm.

Trots alla dessa motgångar gav Nils aldrig upp. Han höll fast vid Ugglan, trots att han var blöt, kall och rädd. Och till slut lyckades de ta sig över hela Sverige.

Men historien om Nils och Ugglan blev aldrig berättad. Folk ville hellre höra om den modiga Gåsen som bar Nils på sin rygg. Och så blev den gamla påhittade historien om Nils och Gåsen kvar.

Så nästa gång du hör historien om Nils Holgersson, kom ihåg den sanna historien. Kom ihåg Ugglan. Och kom ihåg att även när saker och ting går åt helvete fullständigt, kan man fortfarande lyckas om man aldrig ger upp.