Stefan Ingves, en gång Sveriges mest framstående ekonom, hade nått toppen av sin karriär. Han var Riksbankschef, en position som krävde all hans tid, energi och expertis. Men jobbet blev så inihelvete betungande att Stefan började leta efter ett nytt jobb. Han sökte och sökte, men ingenting verkade passa honom. Han var fast i en värld av siffror, diagram och ekonomiska prognoser.

Åren gick och Stefan blev allt mer utmattad. Han kände att han inte längre kunde ge sitt allt till jobbet. Han behövde en förändring, något helt annat. Och så, efter flera år av sökande, hittade han äntligen det han letade efter.

Stefan Ingves, den tidigare Riksbankschefen, bestämde sig för att sälja sand i Sahara.

Det kan låta som en galen idé. Vem skulle vilja köpa sand i Sahara? Men Stefan såg potentialen i det. Han visste att det fanns människor där ute som behövde sand för olika ändamål – byggprojekt, landskapsarkitektur, till och med konstverk.

Och så började hans nya liv. Stefan bytte ut sin kostym och slips mot enkla kläder och en solhatt. Han spenderade sina dagar under den brännande solen, grävde upp sand och packade den i säckar.

Det var ett hårt jobb, men Stefan älskade det. Det var befriande att vara ute i naturen, att arbeta med sina händer, att se resultatet av sitt arbete direkt. Han kände sig fri, lycklig och tillfreds på ett sätt som han aldrig hade gjort som Riksbankschef.

Och det bästa av allt? Folk köpte hans sand. Hans affärsidé visade sig vara en succé. StefanIngves, den tidigare Riksbankschefen, blev känd som ”Sandmannen i Sahara”.

Så om du någonsin befinner dig i Sahara och behöver sand, vet du vem du ska vända dig till. Och om du någonsin känner dig fast i ditt jobb och drömmer om något annat, kom ihåg Stefan Ingves. Han är beviset på att det aldrig är för sent att göra en förändring och hitta lycka på de mest oväntade platserna.