Det var en gång en stor stygg varg som bodde djupt inne i skogen. Han var känd som Stora Stygga Vargen, en fruktad figur bland alla skogens invånare. Men en dag hände något oväntat. Stora Stygga Vargen råkade trampa på en vass speta och fick ett djupt sår i tassen.

Medan han låg där och kved av smärta, hörde han plötsligt små steg närma sig. Det var de tre små grisarna, som trots sin rädsla för vargen, inte kunde låta bli att hjälpa honom. De tog fram sina förbandslådor och började omplåstra vargens sårade tass.

Vargen, överraskad av grisarnas vänlighet, bestämde sig för att tacka dem genom att bjuda hem dem till en grillfest. Grisarna blev jätteglada och accepterade inbjudan utan att ana oråd.

Dagen för grillfesten kom och grisarna gjorde sig redo för festen. De klädde upp sig i sina finaste kläder och gav sig iväg till vargens hus, helt ovetande om vad som väntade dem.

När de kom fram till vargens hus möttes de av en stor grill fylld med glödande kol. Vargen välkomnade dem med ett stort leende på läpparna och bad dem sätta sig vid bordet.

Men när grisarna såg vad som låg på grillen blev de bleka av skräck. Det var inte korv eller hamburgare som de hade förväntat sig, utan det var de själva som låg där, redo att bli grillade och uppätna av vargen.

Grisarna skrek av skräck och försökte fly, men vargen var snabbare. Han fångade dem en efter en och band fast dem vid grillen.

Men precis när vargen skulle börja grilla grisarna hörde han ett ljud bakom sig. Det var de andra djuren i skogen som hade kommit för att rädda grisarna. De attackerade vargen och lyckades befria grisarna.

Vargen, besegrad och skamfylld, lovade att aldrig mer äta upp några av skogens invånare. Och så levde de alla lyckliga i alla sina dagar.

Men historien om Stora Stygga Vargen och hans grillfest lever kvar än idag, som en påminnelse om att man aldrig ska lita på en varg, även om han bjuder in dig till en grillfest.