Det var en gång, i en tid som nu känns avlägsen, när Tjorven och Båtsman var hjältarna i den älskade serien ”Vi på Saltkråkan”. Men vad hände med dessa två karaktärer efter att kamerorna slutade rulla? Det är en historia som har förblivit okänd för de flesta, tills nu.

Efter inspelningen av ”Vi på Saltkråkan” packade filmteamet ihop sina grejer och åkte tillbaka till fastlandet. Men i all hast glömde de bort Tjorven och Båtsman. De lämnades ensamma på den ödsliga ön, utan någon aning om att deras vänner hade lämnat dem bakom.

Dagarna blev till veckor, veckorna till månader och månaderna till år. Tjorven och Båtsman kämpade för att överleva på den öde ön. De levde av det som naturen erbjöd: fisk från havet, bär från skogen och regnvatten att dricka. Men trots deras ansträngningar blev livet på ön allt svårare.

Till slut, efter många, många år, hittades de. Men det var för sent. Allt som fanns kvar av Tjorven och Båtsman var deras skelett, blekta av solen och nötta av tidens tand.

Denna chockerande upptäckt har skakat om fansen av ”Vi på Saltkråkan”. Hur kunde detta ha hänt? Hur kunde filmteamet ha glömt bort Tjorven och Båtsman? Och hur kunde de ha överlevt så länge på den öde ön?

Dessa frågor kommer kanske aldrig att få svar. Men en sak är säker: Tjorven och Båtsmans okända öde är en tragisk påminnelse om att även de mest älskade karaktärerna kan glömmas bort när kamerorna slutar rulla.

Så nästa gång du tittar på ”Vi på Saltkråkan”, kom ihåg Tjorven och Båtsman. Kom ihåg deras mod, deras styrka och deras tragiska öde. Och låt deras historia vara en varning för oss alla: ingen ska lämnas bakom.