En gång i tiden, i ett land långt borta, levde en vacker prinsessa vid namn Törnrosa. Hon var känd för sin skönhet och godhet, men också för en förbannelse som hade lagts på henne vid födseln. Enligt denna förbannelse skulle hon falla i en djup sömn som bara kunde brytas av en prins kyss.

Åren gick och Törnrosa växte upp till att bli en älskad prinsessa. Men på hennes sextonde födelsedag slog förbannelsen till. Trots alla försök att skydda henne, prickade hon sig på ett spinnrock och föll omedelbart i en djup sömn. Hela slottet sörjde och hennes sängkammare blev ett heligt rum där ingen vågade störa hennes eviga vila.

Men som alla goda sagor har även denna en hjälte. Efter många år av sökande kom äntligen en modig prins till slottet. Han hade hört talas om den sovande skönheten och var fast besluten att bryta förbannelsen. Med hjälp av sin modiga vilja och trogen häst, kämpade han sig igenom den tätaste skogen och de mest farliga hinder för att nå Törnrosa.

När han äntligen nådde fram till prinsessan, böjde han sig ner och kysste henne varsamt på läpparna. Alla väntade andäktigt på att se om kyssen skulle bryta förbannelsen. Och visst gjorde den det! Törnrosa öppnade sakta sina ögon och tittade på prinsen.

Men till allas förvåning, istället för att hoppa upp ur sängen och tacka prinsen, sa Törnrosa bara: ”Jag vill sova längre.” Hela hovet stod chockat. Prinsen såg förvirrad ut, men Törnrosa bara log och slöt sina ögon igen.

Runt omkring dem stod hela hovet och ber alla att vara tysta. Ingen vågade säga ett ord. Alla visste att prinsessan behövde sin skönhetssömn. Och så, medan prinsen satt vid hennes sida, fortsatte Törnrosa att sova, nöjd med vetskapen om att hon nu hade någon som skulle vakta över henne.

Och så slutar vår saga om Törnrosa. En historia om mod, kärlek och vikten av en god natts sömn. Men kom ihåg, även om en prins kyss kan bryta en förbannelse, kan ingenting stå i vägen för en prinsessa som vill sova lite längre!